Hlavní obsah

Jak se dostat na ženevský autosalon a kolik to bude stát

Novinky, maž

Osmého března se otevřou prostory ženevského výstaviště Palexpo a začne zde svátek všech milovníků automobilů. Prestižní výstava potrvá do 18. března a představí se na ní zhruba 100 novinek. Chybět nebude žádný z důležitých automobilových výrobců.

Foto: Autosalon Geneva

Ženevský autosalon - oficiální plakát pro rok 2012

Článek

Pravda, na ženevské výstaviště nelze jet na „otočku“ jako v případě Frankfurtu, ale i tak řadí tento autosalon většina novinářů i fanoušků mezi nejlepší autosalon na světě. Je to jednak díky tomu, že se automobilky představují na „neutrální“ půdě, což znamená, že na výstavní ploše nedominují domácí značky, jako například u německého autosalonu ve Frankfurtu nebo francouzské výstavy v Paříži.

Navíc je celý areál s rozlohou 80 tisíc metrů čtverečních situován do jediné budovy, takže nehrozí, že mezi pavilony nachodíte nemálo kilometrů. A co je důležité, ani letos si žádný významný výrobce „nedovolí“ nepřijet – budou zde všichni velcí výrobci, včetně malosériových automobilek.

Foto: maž, Novinky

Ženeva 2010

Letos opět desítky lákadel

Letos se koná již 82. ročník. Pro novináře se brány otevřou v pondělí pátého března, pro veřejnost bude otevřeno od čtvrtka 8. března do neděle 18. března. Otevřeno je ve všední dny od 10 hodin do osmi hodin večer, o víkendech je otevírací doba od deváté hodiny ranní do 19 hodin.

Dospělí za vstup zaplatí 16 švýcarských franků (330 korun), děti od 6 do 16 let platí devět franků (185 korun). Cesta z Prahy do Ženevy je dlouhá 1000 kilometrů a počítejte s tím, že vám jízda autem zabere zhruba 13 hodin. Parkovat je možné nedaleko vchodu do areálu.

Hotely v Ženevě jsou obecně hodně drahé a navíc v době konání výstavy také dlouho dopředu zamluvené. Řešením je přejet do nedaleké Francie a ubytovat se tam. Díky příhodné lokalitě lze návštěvu autosalonu spojit také s lyžováním, ať už ve Švýcarsku či sousední Francii.

Další informace najdete na oficiálních stránkách www.salon-auto.ch/en/ (anglicky).

Anketa

Pojedete letos na ženevský autosalon?
Ano
17,8 %
Ne
82,2 %
Celkem hlasovalo 1053 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám