Hlavní obsah

Jak dlouho trvá jedinečná úprava? Miliardář čekal na auto čtyři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle Bugatti je jediné na světě. Objednal si ho miliardář Manny Khoshbin a čekal na něj čtyři roky. Tak dlouho trvalo, než mu ho vyšperkovali odborníci ze superluxusní módní značky Hermès. Výsledek je ohromující.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron (Ilustrační foto)

Článek

Majitel a ředitel firmy Khoshbin Company, realitní magnát z Miami na Floridě Manny Khoshbin, má v garáži už ledasco od Koenigseggů přes McLareny až po vůz Pagani Huayra. Velkému milovníkovi automobilů to ovšem zdaleka nestačilo a do sbírky si tak pořídil další skvost, kterým je hypersportovní Bugatti Chiron upravený od firmy Hermès.

Nejdražší klíček na světě už má své auto

AutoMoto

Khoshbin automobil představil na svém YouTube kanálu s tím, že na vůz čekal dlouhé čtyři roky. Přibližně desetiminutový klip ukazuje kompletní vznik projektu od počátečních návrhů přes testovací jízdu Chironu až po finální doručení auta do rukou šťastného majitele.

Chiron upravený podle pařížské módní společnosti má zakázkový bílý lak a speciální znaky na výplních dveří, v interiéru nebo na zadním křídle. Kabina působí až nadpozemsky jednoduše a zároveň luxusně. Auto připomíná spíš umělecké dílo než přibližovadlo, čemuž značně napomáhají i obří kola v krémové barvě.

Otec se synem pracovali na replice vozu Lamborghini, v garáži našli vánoční překvapení

AutoMoto

Khoshbin, jenž si může koupit prakticky jakékoli existující auto, ve videu uvádí, že je tenhle Chiron něčím speciálním a rázem se tak stal jeho nejoblíbenějším kouskem. Aby také ne, vůz jako tento je jediný svého druhu. A cena? Ta samozřejmě nebyla zveřejněna.

Je vám divné, proč Khoshbin hovoří o čtyřech letech práce, když se Chiron představil na ženevském autosalonu v roce 2016 a od té doby uplynou čtyři roky až za pár měsíců? U aut, jako je Chiron, je běžné, že jsou potenciální zákazníci pozváni na privátní akci několik měsíců před oficiální světovou premiérou. Khoshbin k nim mohl u Chironu patřit a myšlenka na tvorbu speciálního kousku mohla prostě vzniknout ještě před Ženevou 2016.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám