Hlavní obsah

Jaguar F-Pace a Range Rover Velar mají nové řadové šestiválce

Automobilka Jaguar Land Rover pro svá dvě SUV vyšší střední třídy začala nabízet nové řadové šestiválce s mildhybridní asistencí.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Pace 400 Sport

Článek

Místo mezi čtyřválci, plug-in hybridem a vrcholným pětilitrovým osmiválcem nově u Jaguaru F-Pace a Range Roveru Velar zaujmou dva nové řadové šestiválce řady Ingenium.

Díky 48V elektrické soustavě jde o takzvané mildhybridy. Vznětový třílitr má výkon 221 kW, 300 koní a točivý moment 650 Nm. Zážehový motor o stejné kubatuře má výkon 294 kW, znovu kulatých 400 koní a točivý moment 550 Nm.

Nový Range Rover se ukázal s plug-in hybridy i osmiválcem

AutoMoto

V obou případech se nové motory kombinují se speciálními výbavovými stupni.

F-Pace se s novými šestiválci se jmenuje 300 Sport a 400 Sport. Výbava navíc obsahuje například 21palcová kola z černé slitiny, kožená sportovní sedadla, exteriérový paket R-Dynamic, audiosystém Meridian, prémiové LED světlomety, zadní kameru, adaptivní tempomat, asistent pro držení jízdních pruhů, dvouzónovou klimatizaci či 11,4palcový dotykový infotainment.

Návrat k tradici. V Range Roveru Sport HST debutuje nový řadový šestiválec

AutoMoto

V případě Range Roveru Velar jde o verzi zvanou HST. Tedy stejně jako Range Rover Sport HST, který se s řadovým šestiválcem ukázal už v roce 2019. HST u velaru vychází z linie R-Dynamic S a přidává například zatmavená okna, 21palcová kola s pěti paprsky v černém laku, černou stropnici, volant v černém semiši a panoramatickou střechu.

České ceny pro obě novinky zatím nejsou k dispozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám