Hlavní obsah

Infiniti QX80 Monograph: Tak, jak se to Americe líbí

Pokusů, jak dostat malá auta do USA už bylo mnoho. Většinou neúspěšných. Američané prostě chtějí auta velká a ještě větší. A tak Infiniti připravuje velké SUV. Tohle je k němu koncept.

Foto: Infiniti

Infiniti QX80 Monograph

Článek

Jmenuje se Infiniti QX80 Monograph a je to opravdu ohromný kus auta. Je vidět, že s aerodynamikou si moc starostí nedělá. Téměř kolmá maska chladiče je velká jak vrata od evropské garáže. Kapotu asi řidič také uvidí celou. I přes ohromná kola je zřejmé, jak masivní je boční ponton karoserie. Ještě navíc je extrémně hladký, protože jsou zapuštěné kliky a hladká jsou i okna. Přední i boční totiž zcela překrývají sloupky. Takže působí dojmem jednolité skleněné plochy.

Zajímavá jsou i přední světla, která jsou z LED diod a kopírují spodní část dálkových světel. Nahoře pak je tenký pásek, který také svítí a přechází postupně až do bočních tykadel, ve kterých jsou kamery nahrazující zpětná zrcátka.

Infiniti říká, že auto má reprezentovat nový směr, kterým se značka vydává při vývoji nových SUV.

Foto: Infiniti

Infiniti QX80 (2017)

Pokud se ptáte, co je pod kapotou, tak to oficiální zpráva neříká. Můžeme ale pro inspiraci připomenout, co v současné době má pod kapotou nejprodávanější současné SUV téhle značky v USA – QX80. Je to vidlicový osmiválec o objemu 5,6 litru s výkonem 298 kW (400 koní). K tomu je připojená sedmistupňová automatická převodovka a pohon může být jak 4x2 tak i 4x4. Více se dozvíme na autosalonu v New Yorku, kde 11. dubna bude mít auto svou premiéru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám