Hlavní obsah

Indický mustang je na pohled normální. Pod slupkou je to ale hyundai

Novinky, Daniel Havlina

Indická firma Dream Custom India vytvořila něco, co se na první pohled zdá být nemožným úkolem. Mechanici vzali obyčejný Hyundai Accent a přetvořili ho v repliku legendárního amerického sporťáku Ford Mustang. Výsledek je šokující.

Foto: Ford

Ford Mustang Mach I z roku 1969

Článek

Úpravce automobilů Dream Custom India se snažil replikovat tradiční verzi Mustangu z roku 1969, což by nebylo nic překvapivého, kdyby mechanici jako základ nepoužili Hyundai Accent z roku 2009.

Ford se chlubí rekordní spotřebou elektrického mustangu, ovšem na konkrétní trase

AutoMoto

Podle pohledu z interiéru a exteriéru se může sice zdát, že se skutečně jedná a legendární Ford, nicméně například středová konzole v kabině napoví, že se jedná o verzi Hyundai Accent LC, což zkrátka úpravce nebyl schopen zakrýt.

Jinak je ovšem Ford lomeno Hyundai zajímavým autíčkem pro nadšence, kteří jistě ocení třeba poměrně věrohodně napodobenou zadní část Mustangu či dobře trefený charakteristický tvar přední kapoty nebo světlometů.

Ford představuje svůj nejmenší pick-up Maverick

AutoMoto

Záhadou stále zůstává, jaký motor ukrývá Mustang pod kapotou. Dá se ovšem očekávat, že se bude jednat o čtyřválec z accentu. Úpravce si za práci účtuje 230 tisíc korun s tím, že stavba zabere čtyři měsíce.

Reklama

Související články

Američan přestavěl malý Ford na sekačku

Hatchback Ford Festiva se v rukou bláznivého baviče internetu stal sekačkou na trávu. Ne že by taková přestavba byla doporučeníhodná, v praxi však zřejmě...

Výběr článků

Načítám