Hlavní obsah

I Tesla může vypadat jako sporťák

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je samozřejmé, že tuning se nevyhne ani elektromobilům. Už jsou tu první vlaštovky. Například známá firma Vorsteiner připravila vizuální paket s názvem Volta pro Teslu Model 3, ze které tak udělá pořádný sporťák. Ovšem, jen zvenčí.

Foto: Vorsteiner (2x)

Vorsteiner Volta

Článek

Vorsteiner je tuningová firma, kterou známe hlavně jako úpravce exkluzivních značek, jako jsou Porsche, Mercedes, BMW apod. Jenže doba se dostala o kousek dál a po silnicích začínají jezdit elektromobily.

Ty bohužel mají jistá omezení v úpravách pohonu. Přece jen tu není turbodmychadlo, sání, výfuky, které by se daly vyměnit za větší, efektivnější. Vorsteiner se tak pro Teslu Model 3 musel spokojit jen s vizuálním kitem. Svůj výtvor nazval Volta.

Foto: Vorsteiner

Vorsteiner Volta

Bodykit je celý z karbonu a zahrnuje třeba přední lízátko, boční prahy nebo výrazný zadní difuzor. Možná se někomu bude zdát, že takové legrácky jsou na elektromobilu zbytečné, jenže jsou to právě vozy značky Tesla, které ve zrychlení často poráží řadu supersportů. Byť nejsou až tak rychlé co do maximálky.

Možná právě proto jsou Tesly auta, která by měla mít co nejvíc aerodynamických prvků. A tak využití určitě najde i zadní spoiler. K dovršení všeho dostalo auto jednadvacetipalcová kola se sportovními pneumatikami Michelin Pilot Super Sport. Cena zatím nebyla zveřejněna, ale kdo má zájem, může už do firmy poslat objednávku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám