Hlavní obsah

Hyundai svolává tucson, 13 tisícům aut v Česku hrozí požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce vozů Hyundai Tucson minulé generace musí do servisu na svolávací akci. Vadný snímač ABS může způsobit zkrat a požár. Problém nejdříve zaznamenaný v USA se týká i vozů vyrobených pro Evropu, které vznikají v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Upozornil na to web Svolávačky.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Hyundai Tucson Adventure minulé generace (ilustrační foto)

Článek

V databázi Rapex, která shromažďuje hlášení o nebezpečných výrobcích, se na stránkách evropské komise objevil Hyundai Tucson s místem výroby v České republice.

„Moduly protiblokovacího systému brzdy (ABS) mohou selhat. To by mohlo v průběhu času způsobit elektrický zkrat a zvýšit tak riziko požáru v motorovém prostoru,” stojí ve zprávě.

„Nejedná se o aktuální Tucson (NX4), ale o předcházející model (TLe),“ řekl pro zmíněný specializovaný web tiskový mluvčí Hyundai Motor Czech David Pavlíček. „Na českém trhu se jedná zhruba o 13 tisíc vozů. I u tohoto případu platí, že jde o akci preventivního charakteru,“ doplnil.

Den v kůži montéra v Nošovicích aneb Jak jsem vyrobil Hyundai

AutoMoto

Svolávací akce se týká vozů vyrobených od února 2017 do srpna 2020. S problémem tohoto typu se Hyundai potýká i u tucsonů vyrobených v jiných závodech. Od ledna je v USA svoláváno 797 tisíc tucsonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám