Hlavní obsah

Hyundai Staria se ukazuje jako stylový školní autobus

Jihokorejský Hyundai nedávno představil stylové MPV s futuristickým vzhledem, které nese název Staria. Záhy se už začaly objevovat první lokální upravené exempláře, které představují vůz v různých modifikacích. Na tamním trhu bude sloužit třeba jako školní autobus.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria Kinder

Článek

Hyundai představil model Staria už letos v dubnu a vzbudil tím na trhu s automobily poměrně rozruch. Mnozí odborníci totiž segmentu MPV věštili úplný konec. Jihokorejská automobilka ovšem byla proti a Staria, která mimo jiné uveze až 11 pasažérů, se stala velkým hitem.

Futuristické MPV Hyundai Staria má první ceny, začíná od horního konce nabídky

AutoMoto

Automobilka vůz uvedla na trh s 2,2 litrovým čtyřválcem, na některých trzích pak také s 3,5 litrovým šestiválcem. Zákazníkům se mimo klasické verze představila i varianta Load, které bude sloužit jako užitková dodávka. Staria je zkrátka velice flexibilním modelem, který lze modifikovat do různých podob.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria Kinder

Foto: Hyundai

Hyundai Staria Kinder

Demonstrací budiž Hyundai Staria Kinder, který bude v Jižní Koreji sloužit dětem jako školní autobus. Vůz má žlutý lak, přidané osvětlení a může v něm být 11 až 15 sedadel. Nechybí pak ani značky STOP pro případ, kdy děti vystupují na méně přehledných místech.

Jak už jsme uvedli, tento speciální model bude sloužit dětem v Jižní Koreji, a je otázkou, zda se podívá i na další trhy. Hyundai neuvedl, jaký pohon bude mít MPV pod kapotou. Jisté ale je, že si ponechá celou řadu asistenčních prvků, které zlepšují jeho bezpečnost. Zajímavostí verze Kinder je fakt, že každé sedadlo má vlastní indikátor připoutání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám