Hlavní obsah

Hyundai představuje ostře řezaný sportovní sedan. Elantra N ale na český trh nemíří

Novinky, Daniel Havlina

Jihokorejská automobilka Hyundai oficiálně představila svůj šestý model s označením N. Sportovní provedení tentokrát dostal nedávno aktualizovaný sedan Elantra, který se ovšem prodává zásadně jen na asijských trzích a v USA. Do Evropy se pravděpodobně nikdy nepodívá.

Foto: Hyundai

Hyundai Elantra N

Článek

Ostré rysy, tradiční barva Performance Blue a snížený podvozek. To jsou hlavní body, které upoutají, když se na Hyundai Elantra N podíváte poprvé. S tímto sedanem si designéři hodně pohráli, vychází přitom z nedávno aktualizované běžné verze oblíbeného sedanu.

Přeplňovaný čtyřválcový motor 2,0 litru, napojený buď na šestistupňový manuál nebo osmistupňový dvouspojkový automat, poskytuje výkon 276 koňských sil, které posílá na přední kola. I díky elektronickému diferenciálu e-LSD pak vůz z 0 na 100 km/h zrychlí za 5,3 sekundy.

Korejci se pouští mezi malé ostré hatchbacky, Hyundai představuje i20 N

AutoMoto

Mimo silný motor dostal sedan také novou nápravu, nové jsou i lépe chlazené brzdy a kotouče s průměrem 14,1 palce a pochopitelně i speciální devatenáctipalcová kola obutá do pneumatik Michelin Pilot 4S. Řidiči bude k dispozici i nový systém NGS, který na krátký čas upraví plnící tlak a přidá výkon 10 koní. Samozřejmostí už je sportovní výfukový systém s možností regulovat jeho zvuk.

Uvnitř auta lze nalézt sportovní sedadla nebo nejnovější verzi infotainmentu od Hyundai. Řidiči pak poslouží nové funkce jako různé ukazatele teploty chladící kapaliny či motorového oleje.

Hyundai představuje ostrý crossover Kona N

AutoMoto

O dostupnosti ani cenách Hyundai zatím nemluví. Očekává se ale, že se vůz jako první podívá na domácí trh v Jižní Koreji a koncem roku 2021 zamíří i za oceán do severní Ameriky. Oficiální prodej v České republice a potažmo v celé Evropě se neplánuje, bude tak nutné spolehnout se na individuální dovoz. Rodina modelů N tu ale čítá už tři modely, tedy i20, i30 a Kona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám