Hlavní obsah

Hyundai pracuje na elektromobilu s cenou okolo půl milionu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai potvrdila, že pracuje na zcela novém, levnějším elektromobilu pro evropský trh. Jeho základní verze by se měla cenově pohybovat okolo 20 tisíc euro, tedy v přepočtu asi půl milionu korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hyundai Ioniq 5

Článek

Hyundai v Evropě rozjel silnou elektromobilovou ofenzivu, když nejprve představil Ioniq 5, nyní i Ioniq 6, a chystá se na velkolepé uvedení největšího modelu 7 v roce 2024. Pro běžné uživatele se ale jedná o poměrně drahá vozidla s počáteční cenou okolo jednoho milionu korun. Dostupnější elektromobil už je ale na obzoru.

Hyundai a Rolls-Royce budou spolupracovat na vývoji elektrických a vodíkových letadel

AutoMoto

Šéf marketingového oddělení v Hyundai pro Evropu Andreas-Christoph Hofmann v rozhovoru pro web Automotive News Europe uvedl, že automobilka pracuje na dostupnějším elektromobilu, který by splňoval nejpřísnější emisní kritéria Evropské unie.

Cena vozu bude startovat přibližně na hranici půl milionu korun a konkurovat by auto měla elektrickým novinkám od VW, Škody a Cupry, které by měly dorazit v roce 2025.

Hofmann připustil, že vývoj nového malého elektromobilu je náročný, protože pod kapotou není mnoho místa na technologie, a s menšími a levnějšími elektromobily je i velice složité dosáhnout dostatečného zisku. I proto se před tímto modelem na trh podívaly všechny tři drahé modely řady Ioniq.

Hyundai představil dva koncepty sportovních elektromobilů

AutoMoto

Marketingový šéf Hyundai mimo jiné uvedl, že v oblasti elektromobilů se do konce desetiletí mohou zákazníci těšit na jedenáct novinek.

Během prvního pololetí roku 2022 v Evropě tvořily 16 % prodejů elektromobily, což je meziroční posun o 4,7 procent. Mimo elektromobily pak Hyundai také jako jeden z mála vyvíjí i vozy na vodík.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám