Hlavní obsah

Hyundai poodhalil, jak bude vypadat první model samostatné značky Ioniq

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sériovou podobu nového Ioniqu 5, hranatého elektrického hatchbacku s retro stylem, poodhalila středečními snímky firma Hyundai. K úplnému představení dojde v únoru letošního roku.

Foto: Hyundai

Ioniq 5 v sériovém provedení

Článek

Předpremiéra ukazuje hranaté tvary a specifický světelný podpis novinky. Novinka dostane 20palcová aerodynamicky optimalizovaná kola. Výrazné lemy blatníků mají „pětku” zjevně přiblížit populárnímu segmentu crossoverů.

Ačkoli do interiéru se zatím nepodíváme, zástupci automobilky hovoří o zcela novém pojetí a ekologických materiálech. Pod zadními sedadly najdete klasickou zásuvku pro napájení externích zdrojů.

Ioniq je novou značkou Hyundaie, chystá tři novinky

AutoMoto

Novinka se inspiruje v konceptu „45“, jehož premiéra se uskutečnila na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2019. Půjde o první vůz na modulární platformě E-GMP, která je elektrickou odnoží klasického modulárního základu nových vozů Hyundai a Kia se saplovacími motory a hybridními ústrojími.

Ioniq 5 bude v únoru prvním sériově vyráběným počinem čerstvě oddělené značky Ioniq, která se specializuje na elektromobily a digitalizaci. V roce 2022 dorazí sedan s označením „6”, odvozený od konceptu Prophecy. Na začátku roku 2024 bude následovat Ioniq 7, velké SUV.

Foto: Hyundai

Ioniq 5 v sériovém provedení

Foto: Hyundai

I záď je řešena jednoduše

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám