Hlavní obsah

Hyundai poodhalil nejluxusnější korejské auto - osmiválcový Equus

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai vypustil na internet první fotografii připravovaného luxusního sedanu Equus, který míří do stejné třídy jako Audi A8, Mercedes-Benz S nebo Lexus LS. Equus se v Asii už několik let prodává, pro Evropany jde nicméně o neznámé auto.

Článek

Původní, přes pět metrů dlouhý Equus je na trhu již dlouhých devět let. V Evropě se objevil ve velmi omezeném množství, hlavní trhy představovaly Jižní Korea, Čína a Blízký východ.

O nové, druhé generaci toho není mnoho známo. Podle spekulací by se pod kapotou měl objevit pětilitrový osmiválec s výkonem 400 až 420 koní, některé anglické zdroje hovoří dokonce o přeplňovaném 5,5 litrovém osmiválci. Špionážní fotografie zakamuflovaného vozu si můžete prohlédnout zde.

Nový Equus by se mohl ukázat začátkem příštího roku a zanedlouho poté by měl být zahájen prodej - nejdříve pravděpodobně v Korei, později i na dalších trzích. Uvidíme, zda se tentokráte bude do Evropy dovážet masivněji.

:. Hyundai Equus se prodával i pod označením Hyundai Centennial. Na trh přišel v roce 1999. Foto: Hyundai

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám