Hlavní obsah

Hyundai na miniauta nezanevřel, poodhaluje novou generaci i10

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka segment A neopustí. Na autosalonu ve Frankfurtu za měsíc dokonce odhalí novou generaci i10. Blízký příbuzný, Kia Picanto, však bude jedním z mála přímých konkurentů.

Foto: Hyundai

Hyundai i10 nové generace

Článek

Segment minivozů poslední roky skomírá. I kvůli tomu, že emisní či bezpečnostní předpisy tyto trpaslíky až příliš cenově přibližují větším bratrům ze segmentu B.

Trh napůl opustil Volkswagen se svými bratislavskými trojčaty, ze kterých jsou už jen elektromobily, a nástupci v nedohlednu. Stejně tak kolínská trojčata v čele s Toyotou Aygo a francouzskými kolegy mají budoucnost nejistou.

Hyundai se však nevzdává a na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu představí novou generaci i10. Na premiéru Korejci poutají designovou skicou. S trochou představivosti si tak můžete udělat obrázek o tom, jak bude novinka vypadat. O více informací se zatím automobilka nepodělila.

Novinka má být agresivně stylovaná a potvrzena je také nálož bezpečnostní a komfortní výbavy, která u těchto aut není zvykem. Třeba jako nouzové brzdění či bezdrátové nabíjení telefonu. Více ale až ve Frankfurtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám