Hlavní obsah

Hyundai má řešení, chce vyrábět vlastní čipy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor se chystá vyrábět vlastní čipy, aby snížila závislost na jejich producentech. Podle agentury Reuters to řekl její manažer. Firma vyrábí automobily i v České republice.

Foto: HMMC

Výroba Hyundai Kona Electric v Nošovicích

Článek

Celosvětový nedostatek polovodičů částečně způsobila rostoucí poptávka po přenosných počítačích a dalších elektronických produktech během pandemie.

Letos se kvůli němu uzavíraly některé výrobní linky na celém světě. Hyundai proto přerušila v dubnu výrobu v Koreji. Podle globálního provozního ředitele Josého Muňoze panovalo nejhorší období z hlediska čipů v srpnu a v září.

Výroba ve škodovce může stát až do konce roku

AutoMoto

„Čipový průmysl reaguje velmi, velmi rychle,” řekl Muňoz s tím, že jejich výrobce Intel investuje do rozšíření kapacity spoustu peněz. „Ale my chceme být ve skupině schopni vyvinout vlastní čipy tak, abychom byli o něco méně závislí,” pokračoval.

„Vyžaduje to hodně času a investic, ale my na tom pracujeme,” dodal.

Automobilka Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Zdejší továrna je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii, produkuje až 1400 aut denně. Dceřiná společnost Kia už v prosinci 2007 spustila sériovou výrobu osobních aut u Žiliny na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám