Hlavní obsah

Hyundai chystá malý crossover, už má své jméno

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai Bayon bude novým crossoverem segmentu B určeným pro evropský trh. České zastoupení korejské značky to uvedlo ve středeční tiskové zprávě.

Foto: Hyundai

Hyundai Bayon

Článek

V první polovině roku 2021 Hyundai představí nový model Bayon. Zatím o novince mluví jako o crossoveru segmentu B, který má být vstupním, a tedy nejdostupnějším modelem z řady crossoverů a SUV současného portfolia. To zahrnuje modely Kona, Tucson, Nexo a Santa Fe.

Novinka je určena pro evropský trh, proto i název je inspirován evropskou destinací. Konkrétně městem Bayonne na jihozápadě Francie. Město leží mezi atlantickým pobřežím a Pyrenejemi a je oblíbenou destinací pro fanoušky plachtění a turistiky.

V Nošovicích spustili výrobu inovovaného Hyundai Kona Electric

AutoMoto

Více zatím Hyundai neprozradil. Jen spekulovat tak lze o pohonných jednotkách. Vedle mildhybridních zážehových motorizací se v duchu doby dá očekávat i pokročilejší forma elektrifikace.

Inspirace po celém světě

Hyundai se při označování svých crossoverů v uplynulých 20 letech často inspiroval městy na celém světě. Mezi ně patří Tucson a Santa Fe, pojmenované po městech v amerických státech Arizona a Nové Mexiko. Označení Kona pochází ze stejnojmenného regionu na ostrově Havaj. I elektromobil s palivovými články, Nexo, má geografickou spojitost – jeho jméno mu dalo Nexø – jedno z největších měst na dánském rekreačním ostrově Bornholm.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám