Hlavní obsah

Honda ukazuje nový Civic Type-R v lehkém maskování. Dorazí v příštím roce

Japonská automobilka Honda pracuje na představení nové ostré verze hatchbacku Civic s označením Type-R, jehož první snímky byly k vidění už letos v říjnu. Testování ovšem probíhá i nyní a Honda na něj poutá v teaserových fotografiích.

Foto: Honda

Honda Civic Type-R 2023

Článek

Sada fotografií zachytila prototyp nové Hondy Civic Type-R na závodní dráze japonského okruhu Suzuka, kdy je ostrý hatchback pochopitelně stále oděn do maskování. Přiléhavá kamufláž nicméně i tak odhaluje pár detailů, které mohou zaujmout.

Honda Integra se vrací, zatím jako americká Acura

AutoMoto

Vůz například jen těžko skryje masivní zadní spoiler nebo obří výfuk umístěný uprostřed zadního difuzoru. Dle snímků se potvrdily i zvěsti o tom, že novinka bude o podstatnou část umírněnější než předchůdci, čímž navazuje na design současného běžného civicu.

Honda zatím mlčí ohledně motoru, nicméně v kuloárech se mluví o přeplňovaném dvoulitrovém čtyřválci se zvýšeným výkonem a manuální převodovkou. Aktuální Civic Type-R má přitom 306 koňských sil.

Příští Honda Civic Type-R se ukázala v maskování

AutoMoto

Vůz by se měl oficiálně představit během příštího roku, kdy k tomu ale skutečně dojde Honda zatím ani nenaznačila. Nejspíš se bude jednat o poslední čistě benzínový model Hondy v Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám