Hlavní obsah

Honda Civic Type-R je nejrychlejší předokolka na Ringu, titul vzala Golfu GTI

Novinky, maž

Japonská automobilka se pochlubila nejrychlejším časem mezi produkčními auty s poháněnou přední nápravou. Dosavadní král VW Golf GTI Clubsport má na nejtěžším závodním okruhu světa o tři sekundy horší čas, nový Type-R zvládl slavný Nürburgring za 7 minut a 43,80 sekund.

Honda Civic Type-R je nejrychlejší předokolka na RinguVideo: Honda

 
Článek

Automobilky se rády chlubí časy, které jejich závodní jezdci zajeli na Severní smyčce legendárního německého okruhu Nürburgring, jakkoliv ono „číslo” je jen jedním z mnoha faktorů vypovídajících o kvalitě daného automobilu. A neexistuje ani žádná metodika. Zatáčkovitá trať je dlouhá bezmála 21 kilometrů a nejlepší auta světa s výbornými řidiči za volantem ji zvládají pod osm minut, sportovní auta ještě rychleji.

Foto: Honda

Honda Civic Type-R na Nürburgringu

Výsledný čas je zajímavý spíše marketingově, protože podmínky na trati jsou vždy jiné a jiní jsou samozřejmě i řidiči. Ale určitou vypovídací hodnotu má, uznáváme. Po triumfech Renaultu Mégane R.S a Seatu Leon Cupra kraloval německému závodnímu okruhu se zajetým časem 7:47,19 Volkswagen Golf GTI Performance.

Honda se do Zeleného pekla vrátila s novým Civikem Type-R. Nově má výkon 235 kW (320 koní) a točivý moment 400 Nm. A nový je i čas zajetý na zdejším okruhu – 07:43,80.

Foto: Honda

Honda Civic Type-R na Nürburgringu

Foto: Honda

Honda Civic Type-R na Nürburgringu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám