Hlavní obsah

Hennessey Venom F5: americké tornádo pojede 466 km/h

Novinky, maž

Texaský úpravce Hennessey je znám celému světu. Letos v únoru představil nejrychlejší auto světa (435,31 km/h), model Venom GT ale nakonec kvůli administrativnímu problému do Guinnessovy knihy rekordů zapsán nebyl. Hennessey Venom F5, nástupce modelu GT, se sice představí až příští rok, už dnes ale víme, že tento model by měl atakovat neskutečných 466 km/h. Firma, která své modely staví na výrazně upraveném Lotusu Exide, zveřejnila i tři oficiální fotografie.

Foto: Hennessey

Hennessey Venom F5

Článek

Motor se stále vyvíjí, pod kapotou bude sedmilitrový V8 se dvěma turbodmychadly o výkonu 1400 koní. Suchá hmotnost se bude podle úpravce pohybovat kolem hodnoty 1300 kilogramů, zrychlení 0–300 km/h by mělo zabrat ještě menší čas než u Venomu GT, který tuto královskou disciplínu uměl za 13,6 sekundy.

Foto: Hennessey

Hennessey Venom F5

Standardem u automobilu pojmenovaného po tornádu bude jednospojková automatická převodovka, pro puristy by ale mělo být k dispozici klasické „háčko“. Poháněná jsou u obou verzí výhradně zadní kola.

Sériová verze F5 se ukáže příští rok, k prvním zákazníkům se nový hypersport dostane o rok později. Cena bude vyšší než  24 miliónů korun (za tolik se prodávala verze GT). Vyrobí se pouhých 30 kusů.

Na video, kde se Venom GT řítí na přistávací dráze v Kennedyho vesmírném středisku rychlostí 435 km/h, se můžete podívat v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Hennessey

Hennessey Venom F5

Reklama

Výběr článků

Načítám