Hlavní obsah

Havárie Ferrari Enza: Totální zrušení vozu za milión dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MALIBU

Švédský milionář Stefan Eriksson měl velmi nepříjemný incident na Malibu. Při dopravní havárii rozbil jedno ze svých dvou vozů Ferrari Enzo. Škoda na voze činí asi jeden milión dolarů. To je plná cena automobilu, kterého se vyrobilo pouze 400 kusů.

Článek

V úterý měli řidiči na pobřeží Malibu zajímavý pohled. Celou jednu silnici totiž zacpala havárie jediného vozu. U krajnice stálo torzo rudého Ferrari Enzo a o několik desítek metrů dál zadní náprava i s motorem. Z motoru a podvozku tu vytékal benzin a olej, takže hasiči museli na místě zasahovat se speciálními prášky.

A co bylo příčinou této havárie? Pravděpodobně za to může nepřiměřená rychlost a možná i závodění s druhým vozem. Zatím je podle vyšetřování všechno velmi mlhavé.

Na silnici totiž havarovalo Enzo švédského milionáře Stefana Erikssona. Ten si z Velké Británie přivezl několik automobilů, aby měl v čem jezdit: 2 x Ferrari Enzo a jeden Mercedes-Benz SLR McLaren. Vůz, pojištěný u přední skotské banky ale neměl v pořádku papíry a nemohl být připuštěn do provozu na pozemních komunikacích. Navíc měl Švéd v krvi 0,09 % alkoholu, což je více, než povoluje tamní zákon. Rychlost vozu byla nejprve předpokládána na 193 km/h, později se však ukázalo, že dosahovala až 260 km/h!

Eriksson se hájí tím, že on neřídil. Za volantem prý seděl člověk, o kterém ví pouze to, že se jmenuje Dietrich. Při nezvládnutí řízení a následném nárazu do telefonního sloupu se prý zranil on (šerif našel na bočním airbagu krev) a ne Eriksson, který měl roztržený ret.

Zajímavé ale na případu je to, že ve Velké Británii je jeden Mercedes-Benz SLR tohoto milionáře považován za ukradený (přitom si stejný vůz dovezl do USA) a Skotská banka se vyjádřila, že by to možná mohl být vůz, který ona pojistila.

Škoda milión dolarů není málo, takže do havárie bude promlouvat i Scotland Yard a banka.

Více fotografií havárie najdete na těchto stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám