Hlavní obsah

Harley-Davidson začne prodávat v Číně

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší a nejznámější americký výrobce motocyklů značka Harley-Davidson začne prodávat své výrobky na perspektivním čínském trhu. Pozici však nebude mít vůbec jednoduchou. Vláda omezila provoz velkých motocyklů jen na několik silnic a konkurence levných kopií je ohromná.

Článek

Společnost Harley-Davidson dlouho váhala, zda v Číně otevřít své zastoupení. Problémů je více než dost. Firma se totiž potýká s byrokracií a omezeními, které jí čekají. Kupříkladu v hlavním městě Pekingu je provoz motocyklů omezen na jedinou dálnici v délce přibližně 50 km. Největší problém je ovšem cena - čínské kopie modelů značky se objevily už velmi dávno a zdá se, že snaha státu omezit černé výrobce je mizivá.

Cena těchto motocyklů, ať už v jakékoli kvalitě, je přibližně čtvrtinová. Místní dělníci totiž pracují za minimální mzdu (podle údajů OSN asi za 70 Kč za týden), ale od svého zaměstnavatele jsou živeni a leckdy i šaceni. Bydlení mají zajištěné přímo v továrně. S těmito podmínkami H-D samozřejmě konkurovat nemůže .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám