Hlavní obsah

GM investuje 5,7 miliardy korun do vývojového centra Opelu

Novinky, maž

Koncern GM ve čtvrtek oznámil záměr investovat 230 miliónů eur (cca 5,75 miliardy korun) do vybudování nových testovacích kapacit Opelu ve svém evropském vývojovém centru v německém Rüsselsheimu a na zkušebním okruhu Dudenhofen. Investice se bude realizovat v nejbližších třech až čtyřech letech.

Článek

Opel se v minulosti dostal do existenčních problémů a GM chystala jeho prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel restrukturalizovat vlastními silami. Opel již v rámci restrukturalizace uzavřel továrnu v belgických Antverpách. Na konci příštího roku chce uzavřít závod v německém městě Bochum.

Z centrály General Motors ale začaly proudit i pozitivní zprávy: správní rada GM před 14 dny přislíbila investice ve výši 4 miliardy eur (100 miliard korun) do budoucích produktů v období let 2013 až 2016. Ve čtvrtek GM potvrdilo investiční záměr ve výši investovat 230 miliónů eur (cca 5,75 miliard korun) do vývojových center Opelu v Německu, kde se zbudují nové zavlažované plochy, dílny a dynamometry.

V Rüsselsheimu bude probíhat vývoj motorů a převodovek nejen pro Evropu, ale i ostatní značky GM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám