Hlavní obsah

Genesis se stane čistě elektrickou automobilkou

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní divize značky Hyundai se od roku 2025 stane výrobcem pouze elektrických vozidel. Uhlíkovou neutralitu pak slibuje o 10 let později.

Foto: Genesis

Budoucí elektrické portfolio značky Genesis

Článek

Genesis bude od roku 2025 produkovat pouze elektrické automobily. Portfolio značky by se mělo začít tvořit, v samotném finále by měl Genesis nabízet až osm čistě elektrických modelů najednou. Prodeje by pak měly atakovat hodnoty okolo 400 tisíc prodaných kusů za rok.

Genesis odhaluje svůj první elektromobil. Volič převodovky má skrytý v křišťálové kouli

AutoMoto

V rámci velkolepého oznámení Genesis zveřejnil poutací snímek, na kterém je vidět všech osm modelů, tedy alespoň jejich siluety a takzvané světelné podpisy. Zatím není vůbec jisté, jak budou modely ve výsledku vypadat, řada z nich jsou zatím pouze koncepty.

Genesis tvrdí, že jeden z ukázaných modelů je zvláště speciální, protože postrádá B sloupky a má otočná sedadla i pokročilé ambientní osvětlení. Společně s touto informací Genesis představil i nový audiosystém, o kterém zástupci firmy prohlašují, že si řidič přijde jako na jevišti s orchestrem.

Luxusní odnož Hyundai se chystá do Evropy, představila stylové kombi

AutoMoto

Po přechodu na elektromobilitu bude pro Genesis dalším důležitým krokem úplné zbavení se uhlíkové stopy. K takovému stavu by se měla firma dostat v roce 2035. Aby toho společnost dosáhla, bude postupně inovovat své dodavatele a spolupracující firmy.

Genesis už zahájil evropskou ofenzivu, v České republice zatím nefiguruje. V nejbližších letech by se to ale dle zákulisních informací mohlo změnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám