Hlavní obsah

Genesis odhaluje novou generaci G90, konkurenta BMW řady 7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Genesis G90 nabídne standardní i prodlouženou variantu, kapotu objímající celou příď a giloš na emblému. Na mimoevropských trzích bude konkurovat největším limuzínám německého tria Audi, BMW a Mercedes-Benz.

Foto: Genesis

Genesis G90

Článek

Korejská značka Genesis, luxusní odnož Hyundaie, částečně představila novou generaci modelu G90. Současná G90 se sice objevila v roce 2017 a generační obměna po čtyřech letech by byla brzo i na východoasijskou automobilku, ovšem to byla modernizace staršího EQ900, které se prodávalo od roku 2015.

Foto: Genesis

Genesis G90

Novinka na těchto snímcích je tedy kompletně novým vozem po šesti letech, třebaže designově jde o evoluci. Zůstávají přední světla ve dvou linkách, která pokračují jako boční blinkry za předními koly. Vzadu svítí dvě linky přes celou šířku zádě, ovšem jsou tenčí a v rozích auta vidíme červené plochy, které spíš připomínají zadní světla jako u ostatních aut.

Foto: Genesis

Genesis G90

Zajímavostí je kapota, která sahá přes hrany až ke kolům, a tak skrývá spáry po svých stranách. A také v emblému, který podle tiskové zprávy využívá techniku giloš ve své dekoraci. Výsledkem má být jemný, ale složitý vzor - ovšem automobilka, alespoň prozatím, emblém neukázala v detailu.

Foto: Genesis

Genesis G90

Víme, že model bude opět mít i prodlouženou verzi; ukazuje ji modrý vůz. Je o 190 mm delší než bílé auto, které má rozvor náprav standardní, a jeho zadní dveře jsou extrémně dlouhé a je nasnadě, že majitel takového vozu bude jezdit na pravé zadní sedačce.

Foto: Genesis

Genesis G90

Ovšem, jaký je rozvor náprav té či oné verze, zatím není známo - Genesis si nechává technická data pro sebe. Tajemstvím tedy zatím jsou i pohonné jednotky; dosavadní model má pod kapotou 3,3l nebo 3,8l šestiválec, anebo pětilitrový osmiválec. G90 se podle dostupných informací nebude prodávat v Evropě.

Foto: Genesis

Genesis G90

Reklama

Výběr článků

Načítám