Hlavní obsah

Futuristické MPV Hyundai Staria má první ceny, začíná od horního konce nabídky

Novinky, Daniel Havlina, mb

Jihokorejská automobilka Hyundai v sousedním Německu odhalila první ceny zcela nového MPV Staria. Jako první na trh přichází špičkově vybavená verze Signature s cenou od 1,43 milionu korun. Levnější varianty by měly dorazit v příštím roce.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria

Článek

Futuristické MPV Hyundai Staria se světu oficiálně ukázalo na začátku tohoto dubna a v druhé polovině srpna už známe první cenu, za kterou se bude někde v Evropě prodávat. Konkrétně jde o cenu v Německu za špičkově vybavenou verzi Signature. Ceny v Česku budou oficiálně uvedeny „již brzy,“ jak stojí na místním webu automobilky.

Futuristické MPV Hyundai Staria se kompletně představuje

AutoMoto

Cena u našich západních sousedů je 56 150 eur, tedy v přepočtu 1,43 milionu korun za auto s pohonem přední nápravy a 58 150 eur (1,48 milionu korun) za vůz s pohonem všech kol. Na skutečnou základní cenu si ale ještě musíme počkat – staria v základní výbavě má být dostupná příští rok a stát méně než 40 tisíc eur (1,02 milionu korun).

Varianta Signature by měla být vrcholem luxusu v už tak velmi futuristickém a výrazném MPV. Výbava je proto velmi bohatá a nabídne třeba elektricky posuvné dveře, vyhřívaná a větraná sedadla potažená kůží Nappa nebo ambientní osvětlení s 64 volitelnými barvami. V druhé řadě nalezneme oddělená sedadla, kde lze nastavit opěradla i opěrky nohou. Lze je i sklopit do „relaxační“ polohy vleže.

Foto: Hyundai

Interiér Hyundai Staria

Staria disponuje i vyspělými technologiemi, které lze ovládat skrze 10,25” displej infotainmentu. Ten je spojen s audiosystémem o dvanácti reproduktorech od společnosti Bose. Hyundai MPV vybavil i celou řadou asistenčních prvků. Za příplatek přibližně 30 tisíc korun zákazníci dostanou i obří panoramatickou střechu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám