Hlavní obsah

Francouzské sportovní kupé Alpine A110 má po faceliftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alpine představila zmodernizovanou verzi malého sportovního auta s motorem uprostřed. Vylepšená A110 reprezentuje možná poslední možnost, jak využít spalovacích motorů předtím, než společnost přejde na elektřinu.

Foto: Alpine

Alpine A110 Facelift

Článek

Automobilka Alpine odhalila aktualizovanou verzi tradičního sporťáku A110 s 1,8litrovým benzínovým motorem z Renaultu Megane RS umístěným uprostřed.

Alpine bude facelift nabízet hned v několika stupních výbavy, které se ale jmenují jinak než u předchozí verze. Na vrcholu nabídky bude stát A110 S, které sestupně následuje verze GT a základní model A110.

Policie ve Francii dostane nepraktické, ale tradiční vozy

AutoMoto

Vlajková loď s písmenkem S za názvem nově nabídne výkon 300 koňských sil a 340 Nm točivého momentu, přičemž z 0 na 100 km/h auto zrychlí za 4,2 sekundy a maximálně jde i 275 kilometrů v hodině. O brzdění se starají Brembo kotouče s průměrem 320 milimetrů, které se schovají za osmnáctipalcová kola s pneumatikami Michelin Pilot Sport 4. Verze S má mimo jiné tužší podvozek a sportovní výfukový systém.

Foto: Alpine

Alpine A110 po faceliftu

Foto: Alpine

Alpine A110 před faceliftem

O stupeň níže stojí výbavová verze GT, která ale nabízí stejný výkon a pohodlnější výbavu, aby odpovídala přízvisku Grand Tourer. V základu proto nalezneme kožená, elektricky nastavitelná sedadla nebo odlišně nastavený podvozek. Auto má také další prvky výbavy jako přední a zadní parkovací kameru, ale zároveň je i těžší a méně obratné na dráze.

Alpine poodhaluje tři nové modely včetně novodobého Renaultu 5 Turbo

AutoMoto

Základním modelem je verze bez jakéhokoli písmenka či čísla za označením A110. Takový vůz má stejný čtyřválcový motor, který ale nabídne jen výkon 252 koňských sil a 320 Nm točivého momentu. Auto ovšem velmi podobně zrychlí z 0 na 100 km/h a to za 4,5 vteřiny. Se základní verzí pak zákazník dostane o palec menší kola se stejnými pneumatikami Michelin Pilot Sport 4.

Foto: Alpine

Alpine A110 Facelift

Bez ohledu na stupeň výbavy Alpine A110 nabídne vylepšený infotainment s podporou Apple CarPlay a Android Auto. Do prodeje vůz zamíří už 1. prosince a doma ve Francii bude k dispozici od 60 tisíc euro, tedy v přepočtu od 1,5 milionu korun za základní verzi A110.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám