Hlavní obsah

Fotky prvního SUV Seatu jsou venku, Ateca se bude vyrábět v Kvasinách

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na veřejnost se dostaly první fotografie prvního španělského SUV. Jmenuje se Ateca a vyrábět se bude v Kvasinách na východě Čech. Ještě letos dorazí dvojče atecy, Škoda Kodiaq.

Foto: Seat

Seat Ateca (2016)

Článek

První SUV od Seatu je venku a vypadá - alespoň soudě dle dostupných fotografií - výborně. Přední maska je přesně v duchu současných seatů, celkový tvar vychází ze své technické předlohy - tedy Volkswagenu Tiguan druhé generace. A nový seat hodně naznačil podobu Škody Kodiaq, která dorazí až v září na pařížský autosalon - obě auta mají stejný technický základ.

Foto: Seat

Seat Ateca (2016)

Foto: Seat

Seat Ateca (2016)

Základní motorizace je pouze tříválcová. Jde o litrový motor, který produkuje 110 koňských sil (81 kW). V nabídce bude i 1.4 TSI o výkonu 150 koní (110 kW) a samozřejmě turbodiesely - šestnáctistovka (150 k/110 kW) a dvoulitr (184 k/135 kW).

Foto: Seat

Seat Ateca (2016)

Foto: Seat

Seat Ateca (2016)

V nabídce budou šestistupňové manuální převodovky, případě sedmistupňové dvouspojkové DSG. Vybrané motorizace budou spojeny s pohonem všech čtyř kol, který zajišťuje mezinápravová spojka Haldex páté generace.

Automobil se v Česku začne prodávat na jaře. Jde již o druhý Seat vyráběný v Česku - v Mladé Boleslavi, hlavním výrobním závodě Škody se již vyrábí sedan Toledo.

A proč se nový model jmenuje Ateca? Seat to vysvětluje následovně: „V souladu s tradicemi značky je název Ateca inspirován španělským zeměpisem. Vesnice Ateca leží na západě Zaragozy v srdci Pyrenejského poloostrova.”

Foto: Seat

Seat Ateca (2016)

Foto: Seat

Seat Ateca (2016)

Anketa

Oznámkujte vzhled nového Seatu Ateca (jako ve škole)
1
80,6 %
2
9,9 %
3
4,5 %
4
2,2 %
5
2,8 %
Celkem hlasovalo 506 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Unikl název nového SUV Seatu z Kvasin

Ve východočeských Kvasinách se budou vyrábět hned dvě nová SUV založená na technickém základu Volkswagenu Tiguan. Ani jedno z aut zatím oficiálně nemá...

Výběr článků

Načítám