Hlavní obsah

Ford vylepšil obytný nugget, verze Plus přidává lůžka i toaletu

Novinky, Daniel Havlina

Ford rozšiřuje nabídku svých obytných aut s přízviskem Nugget. Konkrétně inovuje delší a prostornější model Nugget Plus, když na střechu přidává vyklápěcí prostor se dvěma lůžky. To zajistí větší flexibilitu, původní model má totiž střechu pevnou.

Foto: Ford

Ford Transit Custom Nugget Plus.

Článek

Stejně prostoru při zachování nízké průjezdové výšky. To je hlavní doménou Fordu Transit Custom Nugget Plus s výklopnou střechou, který doplňuje stávající modely Nugget s vysokou pevnou střechou, Nugget s výklopnou střechou a Nugget Plus s vysokou pevnou střechou.

Tak nic. Ford svoji ikonu vyčlenil jen pro americký trh

AutoMoto

Vůz stále vychází z užitkového modelu Transit Custom, který si vzala do parády specializovaná německá firma Westfalia. Ve verzi Plus má auto větší rozvor, díky čemuž má vzadu kuchyňku, uprostřed obytný prostor s možností předělání na tři plnohodnotná sedadla, a navíc má vůz i zabudovanou toaletu a výklopné umyvadlo. Pitnou vodu zde zajišťují nádrže s celkovou kapacitou 84 litrů.

Foto: Ford

Ford disponuje ve verzi Nugget Plus i toaletou.

Zásadní změnou je pak výklopná střecha, která je ve variantě Plus poprvé. Díky tomu se auto vejde i do vícepodlažních parkovišť a má i nižší spotřebu paliva. Při cestách do zahraniční se pak na něj vztahují i nižší poplatky než na standardní obytné vozy.

Pod výklopnou střechou jsou dvě plnohodnotná lůžka s LED lampičkami na čtení. Bočnice jsou vodotěsné a nástavba přitom nevylučuje použití střešního nosiče. Prostor je zateplený a dá se použít celoročně.

Příští Ford Ranger Raptor má dostat jeden ze dvou šestiválců

AutoMoto

Ford pak nezapomněl ani na svůj systém FordPass Connect, který vytváří vysokorychlostní připojení, a na jeho wi-fi signál se dá připojit až z 10 zařízení v okruhu 15 metrů od vozidla. Až pěti cestujícím tak na cestách prakticky nic nebude chybět.

O přesun mezi kempy po celé Evropě se postará motor 2,0 litru EcoBlue s výkonem 96 nebo 136 kW, respektive 130 a 185 koní. Standardně se motor dodává se šestistupňovým manuálem, možné je ale i zabudování automatické převodovky se stejným počtem rychlostí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám