Hlavní obsah

Ford oblékl Transit do terénního, verze Trail a Active se inspirují v crossoverech

Novinky, laz

Ford pro evropský trh představil dobrodružně laděné varianty Trail a Active pro modely z řady Transit. Drsnější Trail je vždy užitkovým vozem, Active lze pořídit i jako stylové MPV pro osm osob.

Ford oblékl Transit do terénního, verze Trail a Active se inspirují v crossoverechVideo: Ford

 
Článek

Modely Transit, Transit Custom a osobní Tourneo Custom, tedy největší a prostřední z nabídky legendární užitkové řady modrého oválu, přijíždějí ve dvou nových variantách. Obě jsou orientované na jízdu mimo zpevněné komunikace, ovšem Trail to myslí přece jen vážněji.

Verze Trail je k dispozici jen pro užitkové zaplechované verze pro přepravu nákladu a třemi sedadly v přední řadě. Tedy pro Transit a Transit Custom. Designově ji poznáte podle masivního oplastování karoserie, specifických kol nebo masky chladiče ve stylu pick-upů s přídomkem Raptor.

První jízda s Fordem Ranger Raptor: Terénní divoch konečně i pro Evropu

AutoMoto

Pořídit ji lze s dvoulitrovými vznětovými motory od 128 do 182 koňských sil. Ovšem to nejpodstatnější se událo na podvozku. Jízdu v lehkém terénu usnadní pohon všech kol v případě většího modelu, samosvorný diferenciál v případě menšího Transitu Custom s pohonem předních kol. Přepracován byl rovněž stabilizační systém.

Varianta Active je k mání jen pro menší dodávku. Ovšem jak v užitkové Transit Custom, tak i v osobní Tourneo Custom. Později ji ale v podobné úpravě doplní i úplně nejmenší model, Transit Connect.

Designově je méně agresivní, chybí ji i velká oplastovaná maska. Variantu Active ostatně Ford používá i v ostatních modelech včetně Fiesty či Focusu.

Test Fordu Focus Active 2,0 EcoBlue: Není jen dalším crossoverem

AutoMoto

I tady hraje roli lifestylového vozu. Chybí samosvorný diferenciál, zato výbavový stupeň obsahuje například sedmnáctipalcová kola a částečně kožené čalounění uvnitř. Variace motorizací je shodná s verzí Trail.

Obě varianty dorazí do evropských showroomů ještě v letošním roce, ceny zatím Ford nespecifikuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám