Hlavní obsah

Ford letos hodlá v Číně zahájit výrobu vozů Mondeo

ŠANGHAJ

Americká automobilka Ford Motor plánuje zahájit v Číně výrobu vozů Mondeo ve druhé polovině letošního roku.

Foto: Tomáš Vítámvás

turnaj Českého poháru 2010 ve Světlé nad Sázavou

Článek

Oznámil to dnes pekingský mluvčí firmy Kenneth Hsu v rozhovoru pro agenturu Reuters a dodal, že společnost buduje novou výrobní linku v továrně, která je společným podnikem s čínským partnerem Chonngging Changan Automobile.

Společnost Ford je považována za pozdního příchozího do Číny, která je nejrychleji rostoucím trhem s automobily na světě, ve srovnání s konkurenty General Motors a Volkswagen. Firma však v sobotu uvedla na čínský trh svůj vůz Fiesta s tím, že v letošním roce plánuje prodat 20.000 a v příštím 50.000 těchto automobilů.

Představitelé společnosti prohlásili, že hodlají na čínský trh uvádět jeden nový model ročně. V Číně působí kromě firem Ford, General Motors a Volkswagen také řada japonských automobilek, například Mazda a Toyota, připomíná agentura Reuters.

Komise pro plánování státního rozvoje minulý týden oznámila, že výroba dopravních prostředků v Číně se v loňském roce zvýšila o 38 procent na 3,25 milionu vozidel, přičemž výroba osobních automobilů stoupla o 55 procent na 1,09 milionu vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejdynamičtější verze Audi TT Coupé

Zcela novou verzi své modelové řady TT Coupé představila automobilka Audi. Jde o model poháněný zážehovým šestiválcem o objemu 3,2 l a výkonu 184 kW, který se...

Colt míří na trh

Na konci minulého roku se na japonském trhu začal prodávat nový pětidveřový model Mitsubishi Colt. V Evropě se tento vůz, prozatím označovaný zkratkou NCC New...

Výběr článků

Načítám