Hlavní obsah

Ford chystá hybridní mondeo, pro Evropu bude mít speciální verzi

Novinky, maž

Příští rok přijde na trh nová verze hybridního mondea od Fordu. Tentokrát již nejenom jako sedan, který se v Evropě moc neprodával, ale také jako kombi. Pod kapotou bude kombinace elektrického a spalovacího motoru.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Mondeo HEV

Článek

Ford na vybraných trzích prodává hybridní mondeo s dvoulitrovým benzínovým motorem, který doplňuje elektromotor a 1,4kWh baterie. Kombinovaná spotřeba měla hodnotu 4,2 l/100 km. Mimochodem, hybridní mondeo jsme měli možnost před lety řídit, dojmy najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Tento model má ale už příští rok nahradit nové provedení s novým hybridním systémem. Jeho technické parametry zatím automobilka nezveřejnila.

Výhradně pro evropský trh Ford připraví u nového hybridu také verzi kombi, která se jinde na světě nebude prodávat. Hybridní mondeo bude pro Ford prvním vozidlem tohoto typu montovaným v Evropě, konkrétně ve španělské továrně ve Valencii, kde se vyrábí i ostatní verze tohoto modelu.

Konkurentem Fordu Mondeo je mj. Škoda Superb. Mladoboleslavská automobilka shodou okolností také na příští rok chystá sériové plug-in hybridní provedení. Půjde o první hybrid od Škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám