Hlavní obsah

Ford Bronco dovádí v poušti, premiéra je na spadnutí

Americký Ford Bronco se přestal vyrábět v roce 1996 a od té doby svět čeká na nástupce. Letos se dočká, a kupodivu to nebude jen další crossover, nýbrž patrně schopný offroad. Ukazuje to upoutávka automobilky.

Prototyp Fordu Bronco dovádí v pouštiVideo: Ford

 
Článek

Model Bronco jistě patří k těm nejznámějším Fordům, i když se už téměř čtyřiadvacet let neprodává. Během letošního roku se to má změnit, a to se zcela novou, již šestou generací. Ta se má odhalit letos na jaře a značka Ford se pustila do upoutávkové kampaně.

Video ukazuje „experimentální prototyp”, kterak jezdí pískem a kameny. Místy vypadá, jako by bylo trošku zrychlené, ale to nic nemění na tom, že Bronco bude patrně schopným offroadem.

První jízda s Fordem Ranger Raptor: Terénní divoch konečně i pro Evropu

AutoMoto

Nedrží se totiž trendů dnešní doby, kdy se ze všech možných aut stávají crossovery - bude opět vozem na žebřinovém rámu. Konkrétně to bude architektura T6, na které jezdí také aktuální model Ranger.

Onen „experimentální prototyp” ve videu připomíná spíš Ranger. Všimněte si oddělení kabiny od části karoserie nad zadními koly - to vypadá jako zkrácená korba. Bronco bude téměř jistě mít jednolitou karoserii. Pokud hádáme správně, auto ve videu je testovací mula, nikoliv skutečné Bronco v maskování.

Foto: Ford

Takhle vypadala dosud poslední, pátá generace Fordu Bronco.

V každém případě, až se Bronco ukáže, dá se očekávat tří- i pětidveřová verze, podobně jako v případě Jeepu Wrangler. Stran motorů se hovoří o 2,3l čtyřválci a 2,7l šestiválci EcoBoost. Pokud se Bronco dostane do Evropy, dá se očekávat i nějaký diesel. Všechny motory mají spolupracovat s desetistupňovou automatickou převodovkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám