Hlavní obsah

Finanční krize se na autosalonu v Paříži neprojevila

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce lidí nedočkavě vtrhly na Mezinárodní pařížský autosalon, který se v sobotu otevřel pro veřejnost. Velký zájem o výstavu, která končí 19. října, jakoby nedával za pravdu obavám, že automobilky čekají hubené roky.

Článek

Výrobci se samozřejmě rozhodli pro letošek klást důraz na automobily s co nejnižší spotřebou. Obecně je to kvůli vysokým cenám pohonných hmot, svou roli hraje však i strach z toho, jak se zachovají spotřebitelé po současné finanční krizi, která z USA ovlivňuje i Evropu.

Kromě kromě aut s nízkou spotřebou se v Paříži ukázaly opravdové perly, z nichž nejhezčí byl koncept čtyřmístného automobilu od Lamborghini.

Dalším krásným autem je Ferrari California, které je už nyní, krátce po svém představení, vyprodané až do roku 2011. Automobil se nabízí za více než 4 milióny korun. Ferrari také potvrdilo, že emormní zájem výrobu Californie nezvýší, nestane se z něj tedy masový luxusní kabriolet.

:. Ferrari California: vyprodáno do roku 2011. Foto: Ferrrari

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se dostat na pařížský autosalon

V sobotu se otevřou brány autosalonu v Paříži pro širokou veřejnost. Výstava automobilů potrvá až do 19. října. Pokud se do Francie chystáte, určitě využijete...

Výběr článků

Načítám