Hlavní obsah

Fiaty Ulysse a Scudo se vrátí jako klony francouzských dodávek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několikaleté absenci se vrátí na trh MPV Fiat Ulysse a malá dodávka Fiat Scudo. Budou stát na platformě EMP2 a budou nabízet vznětové motory a elektropohon, stejně jako sesterské peugeoty, citroëny, toyoty a opely.

Foto: Fiat

Fiat Scudo (vlevo) a Ulysse

Článek

Malá dodávka Fiat Scudo se přestala prodávat v roce 2016, MPV Fiat Ulysse ještě o dva roky dříve. Nyní se ale vrátí jako klony dodávek značek Opel, Peugeot, Citroën a Toyota na platformě EMP2, uvedl koncern Stellantis, pod nějž tyto značky vyjma Toyoty spadají, v tiskové zprávě.

Scudo bude, stejně jako dříve, skříňová a kombinovaná dodávka, Ulysse bude v podstatě její osobní verze, stejně jako tomu je v případě např. Opelu Vivaro a sesterské Zafiry Life. Budou k mání se vznětovými motory i elektrickým pohonem.

První jízda elektrickými dodávkami Stellantisu: Příjemná auta za nepříjemnou cenu

Testy

Automobilka Fiat si zatím nechává technická data pro sebe, ovšem můžeme předpokládat, že budou zrcadlit nabídku sourozenců. V případě elektropohonu to znamená baterii o kapacitě 50 nebo 75 kWh a elektromotor o výkonu 136 koní, v případě konvenčního pohonu očekávejme 1,5l a 2,0l turbodiesel o výkonu od 100 do 180 koní a šestistupňovou manuální či osmistupňovou automatickou převodovku.

Stejně tak není zatím na světě ceník ani pořádné fotografie. Víme ale, že scudo bude k objednání na přelomu letošního a příštího roku, ulysse v prvním čtvrtletí roku 2022. Vyrábět se budou v továrně v severofrancouzském Hordai.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám