Hlavní obsah

Fiat v Polsku zahájil zkušební výrobu nových malých vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Automobilka Fiat začala v továrně v jihopolských Tychach zkušebně vyrábět nový malý vůz s pracovním názvem Mini.

Článek

Do konce dubna by mělo být vyrobeno 300 vozů, na nichž si pracovníci mají osvojit bezchybné pracovní postupy, vyplývá z informací firmy.

Pracovníci automobilky zatím v Tychach vyrobili dva vozy a do konce ledna by měli smontovat další dva. Zbytek z předpokládaných tří set aut zkušební série už podstatně rychlejším tempem sjede z výrobn linky do konce dubna. Všechna tato auta čeká sešrotování, protože mají sloužit pouze k vyškolení pracovníků, jak nový model smontovat.

Vlastní výroba nového "malucha" má začít už v květnu a prodej nového modelu hodlá koncern zahájit letos na podzim. Celý vůz včetně motoru by přitom měl vzniknout v Polsku, uvedla firma.

Fiat je spolu s Daewoo automobilovým producentem, který v posledních letech utrpěl největší ztráty prodeje v souvislosti s krizí na polském automobilovém trhu. Přesto jeho modely nadále zaujímají přední příčky v tabulce nejprodávanějších nových vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Auto za kupony?

Chris Shields z městečka Eliot v americkém státě Maine žádá nový vůz za 207 novinových kuponů, které podle něj mají cenu 41 400 dolarů a údajně jej opravňují...

Výběr článků

Načítám