Hlavní obsah

Fiat se rozhodl oživit své dosluhující modely

Novinky,

Italská automobilka Fiat zatím pro svůj domácí trh lehce upravila dva modely, které už dosluhují. Fiat Stilo ve všech verzích dostane nástupce pravděpodobně už příští rok, model Multipla i po letech lidi příliš nezaujal.

Článek

Facelift není nijak dramatický. Fiat Stilo ve všech svých verzích dostane novou masku "chrome-shadow", jiná šestnáctipalcová hliníková kola a pět nových laků. Také interiéry dostaly několik vylepšení. Najdeme zde hodnotnější kombinace plastů a potahů, bílý podklad číselníků přístrojové desky a zvýšila se standardní výbava.

Nové Stilo Giardinetta představuje na italském trhu vůz, který vychází vzhledově z modelu Uproad, avšak s pohonem pouze přední nápravy. Nalákat má lidi, kteří si chtějí dopřát slušný image za přijatelné peníze.

Velmi podobné retuše se dočkala i Multipla. Její maska byla změněna ve stejném stylu jako u stila, lehce má zmodernizovány světlomety, v nabídce je osm nových barevných odstínů karoserie, nové materiály v interiéru a další malé změny.

Inovovaná generace modelu Stilo by se měla objevit příští rok. Fiat se již dohodl s firmou Magna Steyr na spolupráci, takže i tímto způsobem chce ušetřit a vybřednout z vleklé finanční krize. Stilo by mělo opět dostat velmi elegantní karoserii od Giugiara. Pohonné jednotky a podvozky však opět budou spoluprací Fiatu a Opelu a není vyloučena ani spolupráce se Suzuki, která již nyní celkem úspěšně probíhá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám