Hlavní obsah

Fiat investuje přes čtvrt miliardy dolarů do nové továrny v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Fiat investuje 263 miliónů dolarů (4,3 miliardy korun) do výstavby nové továrny na výrobu motorů v Číně. Továrna bude mít kapacitu pro výrobu 100 000 lehkých naftových motorů ročně. Dohoda o výstavbě závodu vyžaduje, aby bylo 70 procent produkce určeno pro export.

Článek

Fiat se zatím na čínském trhu příliš neprosadil, zatímco větší konkurenti General Motors a Volkswagen zde dosahují vysokých zisků. Poptávka po automobilech v Číně v posledních letech rychle roste. Země již předstihla Japonsko a stala se druhým největším trhem s automobily na světě po Spojených státech.

Fiat nyní v Číně provozuje společný podnik na výrobu těžkých nákladních automobilů s místní SAIC Motor. Loni se stáhla ze ztrátového společného podniku na výrobu osobních vozů, ve kterém byla jejím partnerem firma Nanjing Automobile.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat uvažuje o nové značce levných aut

Italská automobilka Fiat uvažuje o vytvoření nové značky levných vozů. Uvedl to ve středu generální ředitel společnosti Sergio Marchionne. Fiat se připojil...

Na trh přijde Fiat 500 také jako kabrio

Šéfdesignér Fiatu, Roberto Giolito, potvrdil, že na trh přijde i otevřená verze veleúspěšného retro autíčka Fiat 500. Zatím nikdo oficiálně neřekl, kdy se nový...

Výběr článků

Načítám