Hlavní obsah

Ferrari představuje rovnou dvě otevřené novinky

Novinky, laz

Značka s koněm ve znaku není úplným členem koncernu FCA, nicméně dá se říct, že patří do rodiny. Do famílie, která frankfurtský autosalon opět vynechala. Ferrari si ale stejný termín vybralo pro prezentaci dvou zajímavých novinek.

Foto: Ferrari

Ferrari 812 GTS

Článek

Ferrari mění názvy svých modelů v rámci nových modelů, jejich karosářských verzí i menších faceliftů. A navíc na poměry výrobců exkluzivních supersportů tak činí často. Vyznat se tak v maranellské nabídce nemusí být jednoduché.

V loňském roce Italové představili F8 Tributo, nástupce modelu 488, tedy typického vozu s motorem uprostřed. Jakéhosi jádra nabídky. Ve Frankfurtu, kde autosalon startuje 10. září, uvidíme otevřenou variantu F8 Spider.

Sundat pevnou střechu mu zabere už jen 14 sekund a mezigeneračně zhubl 10 kilogramů. Motor o objemu 3,9 litru s osmi válci do V známe už z 488 Spider, nyní nabízí 711 koní. Vůz zrychlí na stovku za 2,9 sekund a maximální rychlost činí 340 km/h.

Foto: Ferrari

Ferrari F8 Spider má po vzoru kupé čtyři svítilny vzadu.

Druhou premiérou je pro změnu otevřená verze modelu o třídu většího. O střechu přišel 812 Superfast, novinka se jmenuje 812 GTS.

Stále atmosféricky plněný dvanáctiválec o objemu 6,5 litrů dává 789 koní v úchvatných 8500 otáčkách za minutu a točivý moment 718 newtonmetrů. Na stovku opět zrychlí těsně pod tři sekundy, kvůli výztuhám o 75 kilogramech o dvě desetiny pomaleji než kupé, a zastaví se na 340 km/h.

Oba modely budou součástí standardní sériové nabídky automobilky, ovšem za zatím neupřesněnou cenu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám