Hlavní obsah

Ferrari plánuje návrat šestiválců a jména Dino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari Dino bylo jedno z nejslavnějších aut italské značky. A to i přesto, že to nebyl zrovna supersport. Návrat malých vozů, instalace šesti válců a obnova jména Dino, to vše je nyní v plánech značky Ferrari.

Foto: Ferrari

Ferrari Dino

Článek

Ferrari Dino, auto, které by mělo přinést značce nové zákazníky. Především ty, kteří si nemohou nebo nechtějí koupit velké „dospělé“ modely. A těch je hodně.

Ať už kvůli penězům, nebo proto, že si na ně nevěří svým řidičským uměním. Podle prvních zpráv byste ale neměli čekat Ferrari za cenu řekněme Nissanu 350Z. Cena by se totiž měla pohybovat někde kolem 185 000 eur (cca pět miliónů korun).

Už nyní se prý pro vůz vyvíjí nový podvozek, který bude jednodušší, ale stále perfektní. Bude lehký, protože využije hromadu hliníkových dílů.

Zajímavé je, že o pohon se bude starat vidlicový šestiválec, který jinak bude pracovat v modelu Alfa Romeo Giulia. Jen pro Ferrari bude notně přepracován. Objem bude 2,9 litru a ze šesti válců vyloudí slušný zvuk i výkon kolem 336 kW.

Jak bude auto vypadat, to zatím nevíme. Mluví se o tom, že bude podobné konceptu Pininfarina Sergio [celá zpráva].

Jiné zdroje uvádějí, že půjde spíš o hodně klasický design, který bude v tomto „low“ segmentu Ferrari víc žádaný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám