Hlavní obsah

Ferrari do měsíce představí nový supersport s hybridním pohonem

Novinky, fra

Ferrari potvrdilo, že do konce tohoto měsíce představí nový supersport. Bude to pořádně nabušený vůz, který se spolehne na hybridní pohonné soustrojí. První auta pak k zákazníkům dorazí na začátku roku 2020.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Když značka Ferrari prezentovala svoje finanční výsledky za první kvartál roku 2019, její generální ředitel Louis Camilleri upustil pár drobných poznámek na adresu nového vozu s hybridním pohonem. „Bude to skutečně krásný model se špičkovým hybridem,“ řekl.

Také prozradil, že auto bude technicky a výkonově sedět někde nad modelem 812 Superfast.

A i když fotografové několikrát zachytili auto velmi podobné modelu 488 v maskovacím kabátu, nejde o náhradu tohoto vozu. Naopak. Tohle byla jen testovací mula, která měla vyzkoušet techniku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ferrari 812 Superfast

Zprávy naznačují, že výkon by se měl pohybovat někde nad hranicí 530 kW (711 koní). To by znamenalo opravdu hodně zajímavé parametry, protože Ferrari má s hybridy hodně zkušeností. Vždyť jejich systém KERS pracuje ve formulích 1 už od sezony 2009/2010.

Ještě jedna zajímavá informace padla. Maserati a Ferrari se rozpojí. Někdy kolem roku 2021 nebo 2022 naposledy použije Maserati motor z Ferrari.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám