Hlavní obsah

Ferrari chystá několik SUV, Purosangue má otevřít nový segment

Novinky, Daniel Havlina

Italská luxusní automobilka Ferrari plánuje po uvedení svého premiérového SUV Purosangue dál pokračovat v produkci jiných rodinných a praktických vozidel. Britský magazín Car informaci přináší s odvoláním na zdroje uvnitř automobilky. Web zároveň přinesl i několik nových informací o chystaném prvním SUV z Maranella.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Podle Car Magazine nese budoucí SUV Purosangue kódové označení F175 s tím, že prodej vozidla má být zahájen někdy během roku 2022. Jak dále uvádí, vozidlo má mít nižší profil a pod kapotou obří motor V12 s výkonem až 800 koňských sil.

Když inženýry nesvazují závodní pravidla. Ferrari uvádí vrchol modelu 488 GTB

AutoMoto

Tato fakta od modelu s pracovním názvem Pursangue už ale médii prolétla několikrát. Jiné je to ovšem s informací, že s chystaným SUV dorazí i další vozidla s kódovým označením F244 a F245. A právě ony dva záhadné modely mají pod svým označením skrývat elektrifikované SUV vozy.

Server Car Magazine uvádí, že Ferrari osadí svá chystaná univerzální a rodinná vozidla až čtyřmi různými elektromotory. Počáteční výkon má být stanovený na 610 koňských sil a kapacita lithium iontové baterie má být až 80 kWh.

První plug-in hybridní kabriolet od Ferrari má tisíc koní

AutoMoto

Ferrari o svém modelu Purosangue zatím příliš neprozradilo. Zdroje z automobilky nicméně tvrdí, že vozidlo má být silnější a sportovnější než jakákoli konkurence v podobě Lamborghini Urus, Bentley Bentayga nebo Aston Martin DBX.

Nedávný šéf Ferrari Louis Camilleri již dříve uvedl, že vozidlu neříkají SUV nýbrž FUV, což je zkratka pro Ferrari Utility Vehicle. O tom, do jaké míry je to odvážné tvrzení, se nejspíše přesvědčíme za dva roky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám