Hlavní obsah

Famózní zvuk Fordu Mustang s tisíci koňmi

Novinky, fra

Tisíc koní má opravdu jen velmi málo aut. Troufne si na to totiž jen hrstka firem. A patří mezi ně i Hennessey Performance. Jejich tisícikoňový Mustang má zvuk jak rockový koncert.

Hennessey HPE1000 Twin Turbo GT350 MustangVideo: Hennessey Performance

 
Článek

Postavit takovou bestii není jednoduché. Tohle není chiptuning, díky kterému se sice zvýší výkon, ale propálí písty a zkroutí ojnice. Zvýšení výkonu na tuto hranici potřebuje už pořádný základ (zde Ford Mustang Shelby GT350) a k tomu přestavění motoru, které se dá srovnat s úpravami v závodní stáji. Nové jsou písty, ojnice, klikovka, mazání, vačky… A samozřejmě jsou tu dvě velká turbodmychadla. Opravdu velká. Podívejte se na video a uvidíte tam obří šneky turbodmychadel, které dopují agregát kilogramy vzduchu.

Samozřejmé je, že se musí upravit i další části vozu, jako je pružení, spojka musí vydržet tu ohromnou nálož síly, stejně tak musí projít revizí i převodovka. A na konci pak je sportovní výfuk, který omezí protitlaky a bude si rozumět s harmonickými funkcemi výfukových plynů kolem turbodmychadla.

Foto: Hennessey Performance

Hennessey HPE1000 Mustang

A právě tenhle výfuk pak má největší podíl na tom, že motor zní jak pořádně hlasitý koncert rockové kapely. Jen si poslechněte sami.

Hennessey tohle auto zatím ani nenabízí. Objednat si můžete atmosféricky plněnou verzi s 575 koňmi nebo přeplňovanou s 800 koňmi. Takže to, co je na videu, je ještě pořád exkluzivní věc, kterou na ulici určitě nepotkáte, i kdybyste si vyrazili na dovolenou do Kalifornie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám