Hlavní obsah

Exkluzivity na čtyřech kolech z Dubaje

Právo, Jaroslav Šimek (Dubaj)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBAJ

Nejvýznamnější autosalon na Středním východě - v Dubaji ve Spojených arabských emirátech (SAE) - otevřel ve čtvrtek posedmé brány. V této bohaté zemi je hlavně přehlídkou těch nejdražších, luxusních a sportovních modelů.

Foto: Staré Hrady
Článek

K vidění jsou nejen rollse v bílém provedení, Bentley Arnage T či supersportovní Mercedes SLR McLaren, ale i šestnáctiválcový cadillac a bavoráky všech kalibrů. Dominuje špičkové vozidlo - Bugatti EB 16.4 Veyron v přepočtu za 30 miliónů korun. Už první den se na vůz vážně vyptávalo několik desítek klientů.

Druhou významnou skupinou aut tu jsou terénní, zpravidla ty nejrobustnější vozy větších světových značek, a také rozmanitá pouštní vozítka. Jediným českým zástupcem v Dubaji je tým Buggyra, který letos obhájil pod vedením Martina Koloce evropský mistrovský titul v soutěži supertahačů. Účastí v Dubaji si chce otevřít cestu k dalším aktivitám, především ve SAE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám