Hlavní obsah

Elektrický crossover inspirovaný Fordem Mustang přijede už letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již dříve se hovořilo o tom, že Ford použije - dle některých názorů zneuctí - ideu modelu Mustang pro elektrický crossover. Nyní už známe očekávanou dobu představení - má se tak stát letos.

Foto: Ford 2x

Tohle je zatím jediný obrázek, který Ford k elektrickému crossoveru inspirovanému Mustangem zveřejnil.

Článek

Automobilka Ford uvedla, že elektrický crossover přijde na svět letos, ve své kompletní zprávě o výsledcích hospodaření za rok 2018, ke které připojila výhled na rok 2019. Kromě toho, že se má představit kompletně elektrický crossover, se ve výhledu hovoří také o zahájení prací na elektrické verzi pick-upu F-150. [celá zpráva]

Foto: Marek Bednář, Novinky

Tohle je současný Ford Mustang s plnotučným osmiválcem. Jak se idea macho pony caru převtělí do elektrického crossoveru, jsme vážně zvědavi.

Nic moc nového jsme se o plánovaném crossoveru nedozvěděli, ale už víme, že jeho dojezd na jedno nabití by měl být asi 480 kilometrů. Podle Fordu bude nabíjecí proces „nenucený doma i na cestě” - co konkrétně tím myslí, zda se za těmito slovy např. skrývá nějaká přelomová inovace, zatím není jasné.

Foto: Ford

Ford F-150 (na snímku se vznětovým šestiválcem Power Stroke) také má dostat elektrickou verzi.

Sherif Marakby, viceprezident Fordu pro autonomní a elektrická vozidla, ovšem v minulosti řekl, že jen vozit v kufru nabíjecí kabel „není dost k tomu, abychom propagovali životaschopnot elektromobilů”. Ford proto chce přepracovat systém vlastnictví elektromobilu tak, aby minimalizoval aspekty, které v současnosti lidi od koupě elektroauta odrazuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám