Hlavní obsah

Elektrické Jaguary budou mít i ostré verze. První bude sedan XJ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divize Special Vehicle Operations dosud vytvářela ostré varianty „jen” na základě konvenčních vozů značek Jaguar a Land Rover. Podle jejího šéfa Michaela van der Sandeho by se to ale mělo změnit - označení SVR mají dostat i elektrické a plug-in hybridní modely.

Foto: Jaguar

SVR (Ilustrační foto)

Článek

„Budeme vyvíjet elektrické verze, ať už ryze elektrické anebo plug-in hybridy,” uvedl v rozhovoru pro britský magazín Auto Express. Spekuluje se o tom, že první bude nová generace sedanu XJ, která se má představit letos a existovat pouze jako elektromobil.

Nová sedadla v Jaguarech budou simulovat chůzi

AutoMoto

Na ostrý I-Pace, jediný elektromobil v současné nabídce Jaguaru, však nečekejte. „I-Pace na této cestě není, ale pracujeme na různých dalších věcech, o nichž teď nemůžu mluvit. Elektrifikace nás ale velmi zajímá,” uvedl van der Sande.

Foto: Martin Žemlička

Jaguar I-Pace

Důvod, proč I-Pace nedostane ostrou verzi, nevysvětlil, ale je možné, že to souvisí s jeho platformou. Stojí na unikátním základě, který nebude sdílen s žádným dalším modelem. Nové XJ má naopak stát na nové platformě MLA, která poslouží jako základ pro řadu dalších produktů automobilky Jaguar Land Rover.

Tato platforma má podpírat také plánované elektrické SUV J-Pace a další, dosud nepojmenovaný elektro-crossover značky Land Rover. Podle Britů je tedy možné, že i tyto modely budou mít verzi SVR. Potvrzení z oficiálních míst však zatím neexistuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám