Hlavní obsah

Elektrická tříkolka Morgan EV3 se v Česku ukázala ve světové premiéře

Novinky, maž

Českému dovozci britských tříkolek, Morgan Prague z Dolních Břežan, se podařil husarský kousek - prototyp chystané elektrické tříkolky EV3 se u nás o uplynulém víkendu ukázal jako první na světě. Nyní vůz míří do britského Goodwoodu na Festival rychlosti.

Foto: Morgan Prague, Dagmar Pavlíková

Morgan EV3 (prototyp)

Článek

Dokonce už i tak tradiční výrobce, jako je britský Morgan, začíná koketovat s elektrifikací svých modelů. Coby první vlaštovka má koncem příštího roku přijít na trh elektrická verze tříkolky EV3, kterou nyní výrobce testuje. Díky českému zastoupení značky v České republice se zde překvapivě odehrála světová premiéra, dříve než ve Velké Británii.

EV3 vychází z nejprodávanějšího modelu – tříkolky 3 Wheeler. Ta je normálně poháněna dvoulitrovým dvouválcem s uspořádáním do V, jehož 100 koní se přenáší skrz pětistupňovou manuální převodovku na zadní kolo (nejde o překlep, vždyť je to tříkolka). Suchá hmotnost tohoto dvoumístného vozu je pouhých 525 kilogramů.

Foto: Morgan Prague

Morgan EV3 (prototyp)

Foto: Morgan Prague

Morgan EV3 (prototyp)

Elektrická verze bude dokonce ještě o pár desítek kilogramů lehčí, namísto motocyklového dvouválce ji pohání necharismatický elektromotor o výkonu 75 kW. Dojezd na plně nabité lithium-iontové baterie by měl být přibližně 250 kilometrů.

Pokud jste nestihli světovou premiéru na víkendové Jízdě slunovratu (Zbraslav–Dolní Břežany), máte šanci tento týden na britském Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Foto: Morgan Prague

Morgan EV3 (prototyp)

Reklama

Výběr článků

Načítám