Hlavní obsah

Dravý Viper od Startechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný příběh americké sportovní legendy Dodge Viper má další kapitolu.Tentokrát se jedná o model SRT-10 v úpravě německé firmy Startech, která je sestřičkou dvorního úpravce mercedesů firmy Brabus.

Foto: Vratislav Konečný

Ohmataný František

Článek

Design nového Dodge je typický pro roadster, ale je ozvláštněn ochrannými oblouky proti převrácení, které jsou namontovány za sedadly. Atraktivní spoiler dává zmiji nápadné vzezření, zatímco snížující se zdvih přední nápravy zajišťuje při vyšších rychlostech lepší směrovou stabilitu. Dominantou celého vozu jsou však jeho obrovská kola, pro které je naprostou nezbytností propracovaný brzdový systém, který využívá těch největších dílů, jaké se u těchto typů aut používají.

Interiéru vévodí detail

Co se týče interiéru, tak i zde se objevují různé zajímavé věcičky, jako např. řadící tlačítko či lamely prahu, oboje opatřené logem STARTECH. K dispozici je také konsola vyrobená z čistého uhlíku a hliníkové pedály. Pro lepší efekt je možné potáhnout interiér a sedadla kůží Mastik a Alcantara, které jsou nabízeny v různých barvách. Smysl pro detail je dále patrný na "lívancově" sešité kůži podlahy.

Zatímco motor V 10 o objemu 8,3 litrů, který bude vozu dávat výkon až 372 kW, je pořád ve stádiu vývoje, k dispozici budou již brzy jiná vylepšení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám