Hlavní obsah

Dodge představil Avenger pro rok 2011

Novinky, Martin Žemlička

Avenger pro modelový rok 2011 má mírně upravený vnější vzhled, poměrně velké změny se odehrály v interiéru, přepracován je i podvozek. Prodejní cena zatím nebyla upřesněna.

Článek

Vzhled nové Dodge Avanger se změnil pouze minimálně, americký výrobce provedl jen drobné retuše, které vůz sjednocují s ostatními modely Dodge. Oproti minulé generaci zaznamenáte jiný přední nárazník, rovněž zadní partie jsou trochu odlišné. Vzadu je na světla nově použita LED technologie.

Poměrně razantně se změnil interiér – nová je palubní deska, volant i použité materiály. Výrobce slibuje i menší hluk v kabině při vyšších rychlostech.

Dodge provedl i změny na zavěšení kol a nastavení geometrie podvozku. Nově se rozšířil rozchod kol i šířka standardně dodávaných pneumatik.

Dodge Avenger můžete mít s čtyřválcovým motorem se zdvihovým objemem 2,4 litru a výkonem 175 koní nebo 3,6 litrovým šestiválcem s výkonem 283 koní. Převodovka je samočinná a má šest stupňů. Turbodieselové motory v nabídce pro severoamerický trh nejsou.

Ceny zatím nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám