Hlavní obsah

Dodge Challenger je vyprodaný na více než rok dopředu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v únoru příštího roku se začne prodávat Dodge Challenger. Tohle auto vzbudilo v USA takový ohlas, že si jej za tři dny předobjednávek zarezervovalo a složilo zálohu 4500 zákazníků a podle odhadů se toto číslo vyšplhá asi na 6000.

Foto: Dodge, Novinky

Dodge Challenger

Článek

To však znamená, že celá výroba ročníku 2008 je rozprodaná. Pro příští rok se totiž plánuje produkce 5000 těchto vozidel. V dalších letech by se výroba sice měla zvednout, ale zase se rozšíří nabídka, čímž se prodlouží čekací doba na zákazníkem vyžádaný vůz.

Od února se totiž do Spojených států začne prodávat pouze jediný typ - kupé SRT 8 s vidlicovým osmiválcem 6.1 HEMI. Automobil bude v nabídce pouze ve třech barvách - stříbrné, černé a oranžové.

Dodge Challengerfoto: Novinky/Dodge

Ve výbavě vozu nechybí téměř nic. Kdo si však bude chtít automobil více přizpůsobit svému vkusu, tak má možnost. Za příplatek si může pořídit pruhy na karoserii, dvacetipalcová kola, nádechy vzduchu k motoru z kapoty, zadní křídlo... Prostě výbava je pořádná.

A kdo by chtěl jiný motor než gigantický šestilitr, ten musí počkat asi do dalšího roku. Tou dobou se už bude nabízet V8 HEMI 5,7 l a V6 3,5 l. Posledně jmenovaný agregát však dlouho pod kapotou nevydrží, protože se již připravuje jednotka pod kódovým označením Phoenix.

Dodge Challengerfoto: Dodge

Samozřejmě, že se všichni zajímají o to, kolik bude Dodge Challenger stát. Před půl rokem jsme hlásili, že cena bude 30 000 dolarů (dnes asi 540 000 Kč). Ovšem dolar tak silný už není a značka chce vydělávat. Původní cena se tak zvedla na 37 995 dolarů, tedy necelých 700 000 Kč. Kdyby se automobil dovážel do Evropy, cena by jistě šla o pěkný kus nahoru.

Anketa

Který z retrovozů je podle vás nejhezčí?
Ford Mustang
63,7 %
Dodge Challenger
16,5 %
Chevrolet Camaro
19,8 %
Celkem hlasovalo 3286 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám