Hlavní obsah

Do servisu nemusíte, BMW u řady 8 umožňuje aktualizace systému na dálku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálku šlo zatím softwarově aktualizovat systém u jediného výrobce - americké Tesly. BMW pro řadu 8 přichystalo stejnou možnost, která se v blízké budoucnosti patrně rozšíří i do dalších modelových řad.

Foto: BMW

BMW u řady 8 umožňuje softwarové aktualizace systému

Článek

Moderní auta obsahují nejenom zhruba 15 tisíc součástek, ale zároveň desítky řídicích jednotek a většina systémových funkcí se ovládá softwarově. Automobilky v průběhu výroby konkrétního modelu vychytávají případné chyby, a pokud přijedete do servisu, přehrají vám nové aktualizace. Ani o tom nevíte, děje se tak automaticky. Ale auto musí být přítomno v servisu.

BMW teď, podobně jako Tesla, umožní stáhnout softwarovou aktualizaci na dálku do mobilního telefonu a poté ji nechat automaticky přehrát třeba v pohodlí domova. Auto musí mít v tu chvíli vypnutý motor. Aktualizace zabere 15-20 minut a principiálně je to něco podobného, jako když se vám přehrává nový software v počítači nebo v telefonu.

BMW novou vychytávku logicky připraví nejprve pro svou nejluxusnější řadu 8, která se začne prodávat letos na podzim. Poté předpokládáme nasazení i do nižších tříd, stejně jako nabídnutí této funkce dalšími automobilkami.

Více informací o BMW řady 8 najdete v dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám