Hlavní obsah

Díly pro Aston Martin a Jaguar vyrobí v Karviné

KARVINÁ

Od ledna příštího roku budou uzávěry palivových nádrží takových automobilů jako Aston Martin, Jaguár, Ford a další vozy koncernu Ford Motor Company nést označení Made in Czech Republic. Uzávěry a těsnění palivových nádrží bude v Karviné vyrábět americká společnost Stant Manufacturing Inc.

Foto: archiv nemocnice

Mamince a Matyáškovi přišel pogratulovat primář MUDr. Marion Mantič (vlevo) a ředitel Vítkovické nemocnice Ing. Petr Kovařík.

Článek

Stant v Karviné investuje až 200 miliónů korun a ve výrobním závodě vytvoří nejméně 100 pracovních míst. "Společnost bude mít pronajatou halu od města a už na konci letošního roku zde najde pracovní uplatnění řada místních obyvatel," uvedl k investici primátor města Karviné Antonín Petráš, který tento projekt považuje za velký přínos nejen pro město, ale pro celý region.

Česká republika v případě firmy Stant zúročila své letité zkušenosti v automobilovém průmyslu. To byl jeden z hlavních důvodů proč se americká firma rozhodla pro ČR. "Rozhodli jsme se tak díky dobré nabídce kvalifikovaných pracovníků," sdělil viceprezident a generální ředitel společnosti Stant Marlon J. Baily.

Zahraniční investoři projevují o Moravskoslezský kraj stále větší zájem. Důkazem je investice tchajwanské společnosti ASUSTek, které CzechInvest nalezl místo v průmyslové zóně v Ostravě Hrabové."Pro oba investory přitom byla rozhodující přítomnost Technické univerzity v Ostravě, se kterou hodlají úzce spolupracovat," doplnil ředitel odboru investičních projektů agentury CzechInvest.Tomáš Hruda.

Jedním z nejbližších přínosů pro univerzitu by mohlo být otevření vývojového centra společnosti Stant. "Už nyní zvažujeme, že do Karviné umístíme nejen výrobní, ale také vývojové aktivity," informoval Baily. Podle něj by v technologickém centru našlo práci přibližně 25 inženýrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám